Чорна кіноа хоч і рідше зустрічається, ніж біла, але вважається одним із найцінніших різновидів. •Ще більше антиоксидантів, ніж у білій Чорна кіноа містить антоціани - пігменти, які надають їй темного кольору і потужних антиоксидантних властивостей. Вони захищають клітини від старіння, запалень і окислювального стресу. •Багате джерело рослинного білка Як і інші види кіноа, містить усі 9 незамінних амінокислот, що робить її повноцінним джерелом білка для вегетаріанців та веганів. •Багато клітковини Чорна кіноа містить більше клітковини, ніж біла або червона, що допомагає нормалізувати травлення, покращує роботу кишечника і дає тривале відчуття ситості. •Підтримує здоров'я серця Завдяки омега-3 жирним кислотам, калію та магнію, допомагає знижувати тиск та рівень холестерину. •Зміцнює кістки Високий вміст магнію, кальцію та фосфору підтримує кісткову тканину. •Знижує рівень запалення в організмі Завдяки антоціанам та поліфенолам. •Низький глікемічний індекс Чи не провокує різких стрибків цукру в крові, допомагає контролювати апетит. Харчова цінність у 100г продукту: Білки - 15г Жири - 6г Вуглеводи - 63г (з них клітковини 8-9 г) Енергетична цінність - 370 Ккал.