• Багаті омега-3 жирними кислотами Чіа - одне з найкращих рослинних джерел омега-3 (альфа-ліноленова кислота), яка допомагає знизити рівень запалення, підтримує здоров'я серця та судин, покращує роботу мозку. • Багато клітковини У 100 г чиа близько 34 г клітковини, причому розчинної та нерозчинної. Вона нормалізує травлення, допомагає при запорах, знижує рівень холестерину та стабілізує цукор у крові. • Хороше джерело рослинного білка Близько 16-17 г білка на 100 г, включаючи 9 незамінних амінокислот. • Дають тривале почуття ситості • При набуханні в рідині насіння збільшується в обсязі в 10-12 разів, утворюючи гелеподібну масу, яка надовго наповнює шлунок і допомагає контролювати апетит. • Багаті на антиоксиданти • Захищають клітини від вільних радикалів та старіння. • Багато мінералів • Кальцій, магній, фосфор, калій, залізо – все це підтримує здоров'я кісток, нервової системи, роботу м'язів та кровотворення. • Низький глікемічний індекс Харчова цінність у 100г продукту: Білки - 17г Жири - 30г (З них омега-3 - близько 18-20 г) Вуглеводи - 42г (З них клітковини - 34 г) Енергетична цінність - 500 Ккал.